Verhuizen naar een nieuwe huurwoning

huurwoning verhuizen tips

Ben je aan het verhuizen naar een nieuwe huurwoning? Dan vraag je jezelf waarschijnlijk af wat je moet doen om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Er zijn veel dingen om aan te denken bij een verhuizing en het kan moeilijk zijn om ze allemaal te onthouden. Daarom hebben we deze lijst met tips samengesteld om je te helpen! Volg deze tips op en je zult zonder problemen je nieuwe huurwoning in kunnen betrekken.

Nieuwe adres doorgeven

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen als je verhuist, is je nieuwe adres aan alle bevoegde overheidsinstanties melden. Je zult je rijbewijs, kiezersregistratie en belastinggegevens moeten bijwerken. Het is een goed idee om dit te doen zodra je je verhuisdatum weet, zodat je niets vergeet.

Inboedel verzekeren

Een ander belangrijk ding om te onthouden bij een verhuizing is dat je je spullen verzekert. Als er iets mee gebeurt terwijl ze onderweg zijn, wil je er zeker van zijn dat je gedekt bent. Je kunt een verzekering kopen bij het verhuisbedrijf of een polis afsluiten speciaal voor je inboedel.

Voorbereidingen treffen

Zorg ervoor dat je al je dozen labelt met in welke kamer ze thuishoren, zodat het voor de verhuizers gemakkelijker is ze op de juiste plaats te zetten als ze in je nieuwe huis aankomen. Het is ook een goed idee om een tas met benodigdheden in te pakken en die tijdens de verhuizing bij je te houden. Hierin moeten dingen zitten als toiletartikelen, een verschoning van kleren en snacks.

Nagaan of je recht heeft op huurtoeslag

Als je naar een nieuwe huurwoning verhuist, is het belangrijk dat je nagaat of je recht hebt op huurtoeslag. Zo ja, dan moet daar rekening mee gehouden worden bij het tekenen van de huurovereenkomst en het betalen van eventuele borgsommen of voorschotten voor de eerste maand huur. Zo niet – dan is er misschien nog hulp beschikbaar van je plaatselijke gemeente! We raden je aan met hen contact op te nemen voor je een beslissing neemt over waar je zou willen wonen.

Je buren ontmoeten

Het is altijd een goed idee om je potentiële buren te ontmoeten voor je gaat verhuizen.  Het geeft alle betrokkenen ook de gelegenheid om meer informatie over hun omgeving te weten te komen en alvast een band op te bouwen.

Inzicht krijgen in kosten en uitgaven

Voordat je verhuist is het een goed idee om inzicht te krijgen in hoeveel geld het je zal kosten. Probeer zo mogelijk van tevoren al het nodige te regelen, zodat deze uitgaven gedekt kunnen worden door de huurder of huisbaas die er op dat moment verantwoordelijk voor is.

We hopen dat de tips nuttig voor je waren en wensen je veel succes met je verhuizing!

Tags:

Comments are closed